Wednesday, January 06, 2010

"Vertigo" müts


(netisügavustest leitud..)
Vaja läheb: umbes 100 g lõnga vardale nr 5, 5mm ringvardaid või vardapaari.
Proovitükk: 16 silma ja 32 rida = 10 cm, Kõik silmad kootud parempidiselt. Müts kootakse põikisuunas lühendatud ridadega.
Alustamine: loo vardale u 45 silma, lapse mütsile vastavalt vähem. Koo 1 rida parempidi (tagasirida), edasi jätkub kudumine sektoritena.
Üks sektor kootakse järgmiselt:
1.rida: Koo 10 s parempidi, 11.silmast kasvata 2 s. Koo parempidiselt, kuni lõpuni jääb 3 s. Pööra töö ringi ja koo tagasi samuti parempidiste s-ga. Lõpus, 3. Ja 4. s vahel on nüüd näha lünk.
3.rida: 10 s parempidi, kasvata 1. Koo kuuenda silmani lõpust, pööra töö ringi, koo tagasi parempidiste s-ga. Nüüd on näha kaks lünka 3-silmuselise intervalliga. Jätka samal kombel 11.silma kohal kasvatades ja lõpus vähem kududes, kuni on jäetud kuus lünka.
13.rida: Sektori „sulgemine“: Kasvatamist ei toimu. Koo kuni esimese lüngani. *võta lünga eest silmus vardale, koo lüngale järgnev silmus parempidi läbi ja tõsta vardalevõetud silmus viimatikootust üle. Koo 1 s parempidi.* * -st *-ni korrata kuni rea lõpuni, viimane s kududa parempidi. Lüngad on nüüd suletud.
14.rida (tagasirida): Esimene s parempidi kudumata ära tõsta, järgnevad kududa parempidi. Sektor on sellega lõpetatud. Järgmise reaga algab uus sektor.

Üksteisejärel koo u 11 sektorit, kuni müts ulatub ümber pea. Viimasel tagasireal koo kõik silmad maha. Silma algus- ja lõpurida omavahel kokku, et ühenduskoht paistma ei jääks. Pealael tõmba silmused kokku, et sulgeda viimane lünk.

© 2003 Kerstin Michler. Selle õpetuse edasiandmine on lubatud, kui on lisatud copyright-märge. Juhendi müümine või selle kaubanduslikul eesmärgil kasutamine on keelatud.
.

No comments: