Saturday, January 02, 2010

Hakkliharull

Tarvilik
500 g hakkliha
sool
pipar

Täidis: kuivatatud mustad ploomid, peekon, mais, paprika (kõik, mis meeldib) + juust

Küpsetuspaber või foolium, sorts õli

Tegu
Hakkliha maitsestada ja sõtkuda ühtlaseks massiks. Küpsetuspaber lõigata sellise arvestusega, et rulli otstesse jääks varu. Paberile valada sorts õli ja see pintsliga laiali ajada (muidu jääb hakkliha paberi külge kinni ja ei saa rulli keerata).
Hakklihamass laotada õhukese kihina küpsetuspaberile (hea teha küpsetusplaadi peal), selle peale tekitada täidistest read (mitte päris lõpuni - rulli keeramisel read nihkuvad), raputada üle riivjuustuga. Soovi korral lisada pitsamaitseainet vm meelepärast.
Keerata tihedalt rulli, soovitavalt sättida liitekoht allapoole. Küpsetuspaberi otsad keerata rulli peale ja soovitavalt kinnitada hambaorgiga.
Küpsetada 175 kraadi juures umbes pool tundi - rull on valmis, kui tuppa tuleb head lõhna :) Kui kahtled, kas rull on valmis, siis ava üks ots ja piilu, kas on kenasti pikapoisi või kotleti värvi. NB! rullist eraldub vedelikku, mina olen selle ära kallanud, võib-olla saab sellest kastme teha?!?
.

No comments: